Università di Genova logo, link al sitoUniRe logo, link alla pagina iniziale
    • English
    • italiano
  • English 
    • English
    • italiano
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Tesi
  • Tesi di Laurea
  • Laurea Triennale
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Tesi
  • Tesi di Laurea
  • Laurea Triennale
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Il diritto al cibo adeguato

View/Open
tesi29918623.pdf (655.3Kb)
Author
Barattini, Carlotta <2002>
Date
2024-10-11
Data available
2024-10-17
Abstract
L'elaborato si occupa della definizione di diritto al cibo adeguato nei suoi molteplici ''volti'', con particolare attenzione al legame esistente tra cibo e cultura. Prosegue con la descrizione delle diverse declinazioni che tale diritto assume nelle fonti internazionali, europee e costituzionali soffermandosi, infine, su come la Pubblica Amministrazione garantisce il diritto all'alimentazione in alcuni luoghi pubblici presi in esame.
 
The essay examines the definition of right to adequate food in its many faces, with particular attention to the link between food and culture. It continues with a description of the different declinations that this right takes on international, european and consitutionals sources, dwelling, at the end, on how the Public Administration guarantees the right to food in some of the public places examined.
 
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Collections
  • Laurea Triennale [2887]
URI
https://unire.unige.it/handle/123456789/9408
Metadata
Show full item record

UniRe - Università degli studi di Genova | Contact Us
 

 

All of DSpaceCommunities & Collections

My Account

Login

UniRe - Università degli studi di Genova | Contact Us