Università di Genova logo, link al sitoUniRe logo, link alla pagina iniziale
    • English
    • italiano
  • English 
    • English
    • italiano
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Tesi
  • Tesi di Laurea
  • Laurea Magistrale
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Tesi
  • Tesi di Laurea
  • Laurea Magistrale
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

La produzione della pasta in Italia

View/Open
tesi35875901.pdf (12.04Mb)
Author
Fazio, Chiara <1999>
Date
2025-12-15
Data available
2025-12-18
Abstract
Il presente elaborato ha l’obiettivo di analizzare lo stato di salute delle prime sei aziende italiane produttrici di pasta, selezionate sulla base del fatturato. Dopo la riclassificazione dei bilanci e il calcolo degli indici economico-finanziari più significativi, verrà effettuato un confronto sia tra le imprese considerate sia con i principali dati di mercato del settore di riferimento. Successivamente, saranno formulate alcune considerazioni in merito alle strategie attualmente adottate da ciascuna azienda e alle loro possibili evoluzioni future.
 
This paper aims to analyse the health status of the six leading Italian pasta manufacturers, selected on the basis of their revenue. After the financial statements are restated and the most relevant economic and financial ratios are calculated, a comparison will be carried out both among the selected companies and with the main market data of the reference sector. Subsequently, some considerations will be made regarding the strategies currently adopted by each company and their possible future developments.
 
Type
info:eu-repo/semantics/masterThesis
Collections
  • Laurea Magistrale [6674]
URI
https://unire.unige.it/handle/123456789/14265
Metadata
Show full item record

UniRe - Università degli studi di Genova | Information and Contacts
 

 

All of DSpaceCommunities & Collections

My Account

Login

UniRe - Università degli studi di Genova | Information and Contacts