Università di Genova logo, link al sitoUniRe logo, link alla pagina iniziale
    • English
    • italiano
  • English 
    • English
    • italiano
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Tesi
  • Tesi di Laurea
  • Laurea Triennale
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Tesi
  • Tesi di Laurea
  • Laurea Triennale
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

La serra è verde

View/Open
tesi25874491.pdf (26.09Mb)
Author
Tonelli, Alberto <2000>
Date
2023-10-17
Data available
2023-10-19
Abstract
Questa tesi analizza la richiesta di Vogafjos, un farm resort islandese, che in collaborazione con "BUILDNER Architecture Competitons" ha organizzato il concorso architettonico al quale viene fatto riferimento. L’obbiettivo è stata la realizzazione di un concept sostenibile di una serra ristorante localizzata in Islanda vicino al vulcano Hverfjall, in modo tale da poter garantire la coltivazione della materia prima, soprattutto durante i mesi piu freddi. Il design deve permettere anche ai clienti di poter interagire ed assistere con i propri occhi al processo di produzione; in aggiunta a questo è richiesto uno spazio multifunzionale dove poter ospitare altre attività ricreative collettive. Il concept rappresenta la coagulazione dell’atto creativo, di studio del paesaggio e della cultura Islandese dal punto di vista umano e della flora, uniti nel condividere una esperienza culinaria e di vita.
 
This thesis analyzes the request of Vogafjos, an Icelandic farm resort, which in collaboration with "BUILDNER Architecture Competitons" organized the architectural competition to which it refers. The objective was the creation of a sustainable concept of a restaurant greenhouse located in Iceland near the Hverfjall volcano, in such a way as to be able to guarantee the cultivation, especially during the colder months. The design must also allow customers to interact and witness the production process with their own eyes; in addition to this, a multifunctional space is required where other collective recreational activities can be hosted. The concept represents the coagulation of the creative act, of studying the landscape and Icelandic culture from the human and flora point of view, united in sharing a culinary and life experience.
 
Type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Collections
  • Laurea Triennale [2870]
URI
https://unire.unige.it/handle/123456789/6548
Metadata
Show full item record

UniRe - Università degli studi di Genova | Contact Us
 

 

All of DSpaceCommunities & Collections

My Account

Login

UniRe - Università degli studi di Genova | Contact Us